Lokacija

Gorica na
Medvedjeku 8,
8213 Veliki Gaber


Pokličite

031 388 388

info@vinska-klet-kozlevcar.si
Vinska klet Kozlevčar

DEGUSTACIJA VIN

Vodena degustacija vin, ki zorijo v kleti Vinski tempelj.
Poskusite vina, ki so dosegla sam
svetovni vrh pri ocenjevanju kakovosti.

031 388 388


Franc Kozlevčar vabi vse ljubitelje vin na pokušino in kupico pozitivne energije za vašo dušo, hkrati pa se lahko osvežite še z izvirno vodo iz globin Medvedjeka, kot so to ugotovili že mnogi obiskovalci kleti, med katerimi so bili tudi veleposlaniki Irske, Romunije, Španije, Portugalske in Japonske.

V vinski kleti Kozlevčar potekajo degustacije vin, ki zorijo v kleti:
Cviček, Frankinja, Rosse frankinja, Bariki frankinja po letnikih od 2004 naprej (dosegla je sam svetovni vrh), Beli pinot, Modri pinot, Šipon, Laški rizling, Muškat, penine z belim pinojem, penine z zlatimi lističi ter vina, zorjena na medenih satih. V pripravi pa je frankinja s sušenega grozdja.

Degustacija petih različnih vin znaša 5 Eur na osebo. Če želite poleg teh petih poizkusiti tudi svetovnega prvaka znaša degustacija 6 Eur na osebo. Ostalo po dogovoru pri predhodnem naročilu.

Pokličite in si rezervirajte svoj termin: 031 388 388.
Degustirate in kupite lahko naslednja vina:
Cviček, Frankinja, Rosse frankinja, Bariki frankinja po letnikih od 2004 naprej (dosegla je sam svetovni vrh), Beli pinot, Modri pinot, Šipon, Laški rizling, Muškat, penine z belim pinojem, penine z zlatimi lističi ter vina, zorjena na medenih satih.

V pripravi pa je frankinja s sušenega grozdja.
Kakovost vin je bila preizkušena tudi na mednarodnih ocenjevanjih. Pri tem so dosegla zavidljive rezultate. Vina Vinske kleti Kozlevčar imajo danes preko 150 medalj in priznanj.
Modra frankinja barik (letnik 2004) je leta 2008 dosegla na največjem mednarodnem ocenjevanju, kjer je sodelovalo kar 60 držav z vsega sveta, drugo mesto (tik za Francijo), leta 2009 pa je postala modra frankinja barik (letnik 2006) svetovni prvak. Klet pa je pridobila še tri vina, ki se jih dobi le v redkih kleteh, in to so rosse frankinja, rumeni muškat in posladka penina iz belega pinota ter penina iz belega pinota s 24 karatnimi zlatimi lističi.
Kletni prostori imajo nadpovprečno pozitivno zemeljsko sevanje. Pozitivno sevanje deluje na človeka, živali in rastline blagodejno, odpravljajo se blokade na telesu in s tem avtomatično krepi zdravje. Strokovnjaki so v vinski kleti Kozlevčar izmerili, da so prostori 100% prepojeni z pozitivnem sevanjem, zato je tudi izvirska voda dvakrat boljša od ostalih. Od tu ime Vinski tempelj.
V prodajni ponudbi boste našli tudi domači med, saj je čebelarstvo že vrsto let dopolnilna dejavnost v Vinski kleti Kozlevčar.
V kleti izvira tudi naravna izvirska voda, ki jo lahko pokusite. Po analizi je najboljša med vsemi, ki so bile do sedaj odkrite v Sloveniji.
Ob obisku obiskovalec najprej opazi novo razširjeno parkirišče, ki lahko sprejme in pogosti tudi cel avtobus obiskovalcev - prostora je za 2 avtobusa oz. 25 avtomobilov. Dostop do posesti je zelo enostaven, saj je vinska klet od avtocestnega priključka Bič oddaljena le 2 kilometra. Prav tako je oddaljenost od avtocestnega priključka Trebnje - zahod 2 kilometra (oglej si zemljevid).